Ping-pong-ul, un sport distractiv pentru orice varsta

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Persoanele care vor sa faca miscare si sa-si petreaca timpul liber intr-un mod cat mai placut, cu siguranta ar trebui sa mearga la ping-pong. Este usor de practicat, este distractiv, nu necesita o pregatirea speciala in prealabil si poate fi jucat in orice anotimp.

Tenisul de masa este un sport cu traditie si poate fi practicat incepand de la varsta de 6 ani pana la 80 de ani. Ping-pong-ul contribuie si la mentinerea in forma a organismului. Numai intr-o singura ora de joc se pierd 150 de calorii, iar la un antrenament de doua ore se „ard" in jur de 400 de calorii.

Copiii nu se plictisesc

Ping-pong-ul are numeroase beneficii si pentru cei mici. „Tenisul de masa este sahul sportului de miscare. El necesita gandire in fractiune de secunda si reflexe Nu deformeaza corpul, copiii cresc sanatos, vin sa se distreze si sa faca miscare. Fiind un joc interactiv, ei nu se plictisesc, le dezvolta spiritul de fair-play, atentia distributiva si invata sa gandeasca mult mai rapid. Acest sport este o foarte buna disciplina, nu se vorbeste la masa, nu se urla”, explica Alexandru Bondoc, antrenor de tenis de masa la Clubul „TT Energy” Brasov.

Mingi colorate si jocuri

Varsta optima pentru a incepe tenisul de masa este de 5-6 ani. La inceput, copiii vor folosi mingi colorate. Ei vor fi atrasi in diverse jocuri si vor folosi robotul care arunca mingi. Intr-o luna de zile vor face trecerea de la ping-pong la tenisul de masa, iar mingile colorate vor fi inlocuite cu cele de antrenament. Aceasta trecere ii va face pe copii sa isi dea seama daca vor sa continue sau renunta la tenisul de masa.

Competitia creste nivelul de pregatire

Cam intr-un an de zile, sportivul decide daca vrea performanta, fiindca antrenamentele se intensifica, invata procedee de performanta, face pregatire fizica si participa la competitii, organizate de Federatia Romana de Tenis de Masa. „Cea mai mica categorie de varsta in concursuri este de 8-10 ani si acolo se nasc tinerele sperante. Concursul pentru aceasta categorie se intituleaza „Paleta de argint” si participa in jur de 140 de copii. Competitia ii stimuleaza, ii face sa devina mai ambitiosi si le creste nivelul de pregatire”, spune Alexandru Bondoc.

Un sport ieftin

Tenisul de masa este un sport ieftin si la indemana oricui. Echipamentul consta in pantaloni scurti, tricou (nu alb) si tenisi. O paleta obisnuita de tenis costa intre 7 si 50 lei, iar cele profesionale pornesc de la 80 de lei si pot ajunge si la 1.000 de lei. Pretul unui curs de tenis de masa este de 50 de lei pe luna, iar antrenamentele au loc de 3 ori pe saptamana. Pentru performanta, antrenamentele pot avea loc si de doua ori pe zi sau pot avea loc zilnic.

Alexandru Bondoc, antrenor atestat

Alexandru Bondoc a inceput tenisul de masa la varsta de 16 ani, dar a obtinut performante intr-un timp foarte scurt. A castigat mai multe locuri I la concursuri organizate la nivel scolar, a fost sportiv la SCM, actualmente ASC Corona Brasov si din 2008 este antrenor cu acte in regula. „Sunt singurul antrenor atestat in judetul Brasov. Intre 2006 si 2008 am fost profesor la Palatul Copiilor Brasov cu jumatate de norma, iar acum mi-am deschis clubul meu de tenis de masa TT Energy Brasov”, incheie Alexandru Bondoc. Antrenorul a obtinut performante remarcabile cu elevii sai, care s-au clasat pe podium la diferite concursuri pe categorii de varsta, organizate de Inspectoratul Scolar Brasov si Palatul Copiilor.