Squash-ul, un joc captivant ce „arde” rapid foarte multe calorii!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Squash-ul este un sport care seamana cu tenisul si badmintonul, insa functioneaza dupa propriile sale reguli. Acesta se joaca intre doua persoane la simplu sau patru, la dublu, intr-o sala speciala, la perete, si se folosesc rachete si mingi specifice squash-ului.

Patru tipuri de mingi

„Rachetele sunt mult mai usoare, permitand astfel un timp de reactie mai rapid, comparativ cu cele de tenis. Mingile sunt mai mici si sunt de patru tipuri: pentru incepatori se foloseste mingea albastra, care sare foarte repede, apoi mingea neagra cu punct rosu, urmata de mingea neagra cu punct galben, folosita la nivel intermediar, si mingea cu doua puncte galbene. Aceasta este folosita la nivelul avansat. Ea sare mai greu si astfel efortul este mult mai mare. Trebuie sa anticipezi bine si sa alergi foarte repede”, explica Mihai Micu, manager la Squash Brasov.

Se pot „arde” pana la 1.200 de calorii

Squash-ul este un joc solicitant, iar scopul de baza este ca mingea sa atinga peretele frontal cel putin o data si sa cada cel mult o data. El este benefic pentru toate categoriile de varsta, fiindca ne ajuta sa ne mentinem in forma. Cu ajutorul squash-ului se „ard” multe calorii intr-un timp foarte scurt. Astfel, dupa o ora de squash, se pot pierde pana la 1.200-1.300 de calorii, in functie de nivelul jucatorilor.

Usor de practicat, greu de stapanit

 „Squash-ul este foarte avantajos si pentru fete, mai ales ca solicita zona inghinala, fesierii si abdomenul. Este un joc in care se depune mai mult efort decat in alte sporturi. Squash-ul este usor de practicat, dar greu de stapanit. Implica viteza, anduranta, se bazeaza pe fandare, pe sprint, acuratete. Totodata, dezvolta si spiritul de fair-play, fiindca cei doi jucatori sunt pe acelasi teren si nu pot incurca adversarul intentionat”, mai spune Mihai Micu.

Campionate de squash pentru incepatori si avansati

Desi nu necesita o pregatire speciala, este recomandabil ca persoanele ce vor sa practice squash sa apeleze la sfaturile unui instructor. „Acesta te ajuta sa progresezi, te invata tipuri de lovituri, atac, tehnica si, cu cat avansezi, cu atat jocul devine mai dificil. Tot timpul evoluezi, depui mai mult efort si jocul devine mult mai captivant”, explica managerul Squash Brasov. Pentru a-i stimula, Mihai Micu organizeaza si campionate interne, pentru incepatori si avansati. Astfel, fiecare jucator are ocazia sa isi testeze limitele, dar sa se si distreze.

Preturi si echipamente

Echipamentul de baza la squash consta in pantaloni scurti (sort) si tricou, la care se adauga incaltamintea. Aceasta trebuie sa aiba talpa aderenta pentru spatiu de interior si suport de sustinere a talpii, altfel jucatorii risca sa se aleaga cu dureri la incheieturi si genunchi. O ora de squash costa 50 de lei. In pret sunt incluse terenul, rachetele, mingile si doua sticle cu apa plata sau minerala la 0,5 litri. In weekend, Squash Brasov are promotie si ora de joc costa 30 de lei. Sunt incluse terenul, rachetele si mingile, cu exceptia sticlelor cu apa. Pentru mai multe detalii si rezervari, Mihai Micu poate fi contactat la numarul de telefon: 0733.007.354.