Istoria circuitului de la Gorgota-Ciolpani, episodul 4, 2010 - 2016: in sprijinul performantei in motocross!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cu siguranta, cel mai important eveniment din motocross-ul romanesc al ultimilor ani isi are originile tot la Ciolpani, pentru ca aici s-a nascut ideea Motocross Cup, o serie competitionala desfasurata incepand cu anul 2012, care nu o data, indraznim sa spunem, a „salvat” sezonul de motocross, in fata unor etape organizate „pe genunchi”, intr-o totala lipsa de respect pentru sportivi. De dragul statisticilor, merita mentionat ca ultima etapa de campionat national s-a desfasurat la Ciolpani in 2011, tot in acest an avand loc tot aici si o etapa de endurocross. Apoi, lucrurile s-au schimbat, compromisurile nefiind acceptate de cluburile Top Cross TCS si Dual Racing.

Cum a aparut Motocross Cup

„In perioada 2009-2010, am inceput sa tragem semnale de alarma, adresate personelor din conducerea Federatiei Romane de Motociclism, care nu intelegeau transformarile ce trebuiau facute pentru pentru dezvoltarea acestui sport in Romania. Nenumaratele divergente de opinie au dus la demisia mea din functia de vicepresedinte al acestei federatii”, isi aduce aminte Ciprian Popescu. In loc sa se afunde insa intr-o spirala a regretelor si a auto-consolarii, echipa Adrian Raduta-Ciprian Popescu-Ilie Raduta, ajutati de alti oameni inimosi si pasionati, pregateste Motocross Cup, aceasta competitie nascuta in 2012 reusind sa adune la start, de-a lungul fiecarui sezon, peste o suta de sportivi practicanti ai acestui pretentions sport.

La motocross se lucreaza in echipa

Motocross Cup inseamna o organizare coerenta, un format stabil, circuite de calitate - sa ne amintim de munca lui Adrian Raduta la circuitele de la Prundu, Autostrada A1 Militari, Sfantu Gheorghe -, cu siguranta sportivilor pusa in prim plan. Intrebat ce presupune managementul actualului circuit de la Gorgota Ciolpani, Adrian Raduta spune ca nu se considera manager, ci membru al unei echipe mici, dar sudate, care primeste ajutor de fiecare data de la alti pasionati, pentru a pregati etapele de motocross.

Rampa de lansare pentru Krisztian Tompa

„In toata aceasta perioada, am vazut cum motocross-ul romanesc incepe sa se destrame, dar si cum din ce in ce mai multi sportivi au ajuns sa aprecieze calitatea etapelor Motocross Cup. Am reusit sa strangem in jurul nostru oameni de calitate, pentru proiectul inceput in 2012: Ilie Raduta, Catalin Corbea, Ion Rosu, Csaba Tompa, Razvan Irimescu, Marcel Butuza, Manfred Spendier - oameni care au crezut in acest proiect, ne-au sprijinit si sustinut. In toata aceasta perioada, am dezvoltat proiectul Motocross Cup, dorind sa oferim sportivilor posibilitatea de a participa la curse competitive, care sa le permita imbunatatirea performantelor si nu sa-i puna in pericol”, spune Ciprian Popescu. „Nu in ultimul rand, indraznesc sa cred ca si aceste curse l-au ajutat pe Krisztian Tompa, un  tanar sportiv de perspectiva, care acum concureaza in Belgia si Olanda, sa paseasca spre lumea motocross-ului international”, puncteaza organizatorul.