Motocross Cup: editie aniversara la Gorgota-Ciolpani, cu 15 ani de curse langa Bucuresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Asa cum anuntau organizatorii, cluburile Top Cross TCS si Dual Racing, prima editie din acest an a Motocross Cup, urma sa fie una speciala, ziua de 11 iunie, marcand si aniversarea a 15 ani de curse de motocross, defasurate pe circuitul din apropiere de Bucuresti. 50 de sportivi au fost prezenti la eveniment, ei fiind incurajati de numerosi spectatori, fani ai motocrosului care nu au putut sa rateze o astfel de sarbatoare.

Vremea frumoasa, circuitul impecabil pregatit si atmosfera animata de Codru Keghes, aka Dezbracatu’, au reprezentat ingredientele de baza ale zilei de sambata, 11 iunie, momentul de maxima intensitate fiind duelul din Adrian Raduta si George Cabal, doi dintre putinii sportivi care mai alearga la clasa MX1, cea mai puternica din motocross.

In spatele lor, Istvan Balasz, unicul alergator la clasa MX2 si Mihai Stoichescu, venit special de la Lugoj pentru aceasta cursa, au dat si ei o teribila reprezentatie, luand cu asalt elementele tehnice ale solicitantului circuit. Adrian Raduta a castigat ambele manse, dar dupa cum cu modestie spun organizatorii, e mai putin important cine a castigat, important este ca acest sport sa mearga inainte in Romania, in ciuda dificultatilor cu care se confrunta! Cei cinci copii care au aleargat la cea mai mica clasa (MX50), Bartha Milan, Iovita Mark Luca,  Cicu Valentin, Sulaga Luca si Keghes Stefan au fost, parca, si mai puternic incurajati de spectatori, la fel ca si pustii de clasele MX65 si MX85, la care au participat si sportivi veniti din Bulgaria si Republica Moldova.

Fetele de clasa MX2 Juniori (Iasmina Stan si Stefania Bancila), au facut senzatie, iar Iasmina a urcat pe podium, dupa doua manse. La Amatori si Veterani, care au luat startul impreuna, de aceasta data, se pare ca experienta veteranilor a facut diferenta, intrucat Ciprian Popescu si Zoltan Fazekas s-au duelat pentru prima pozitie in ambele manse. Zoltan Fazekas s-a impus in final, iar cel mai rapid amator a fost Gerczuj Nandor. Ocupantii primelor trei locuri la fiecare clasa au fost premiati personal cu cate 500 de lei de catre domnul Ilie Raduta, cel ce poate fi denumit pe drept cuvant, „ctitorul” acestui circuit. Suntem de acord, suma nu suporta comparatie cu sumele investite in alte „sporturi de masa”, tinute in brate de mass-media, ai caror „fani” necesita supraveghere din partea fortelor de ordine, dar mai important este poate ca in Motocross Cup, sportivii au petrecut alaturi de spectatori, pana noaptea tarziu, dupa festivitatea de premiere. Cei implicati in acest sport au fost rasplatiti nu doar cu diplome si medalii, ci si plachete aniversare de „15 ani de circuit Gorgota Ciolpani”.

MX 50

1.Bartha Milan;

2. Iovita Mark Luca;

3. Valentin Cicu;

4. Luca Suiaga;

5. Keghes Stefan Eugen.

MX 65

1. Golovicichin Mihail;

2. Ioan Chiujdea;

3. Razvan Gabriel Teodorescu.

MX85

1. Timus Nicolai;

2. Cristian Marinescu Cristian;

3. Boscov Maxim.

MX2 Juniori

1. Iosif Petru;

2. Andrei Poponut;

3. Iasmina Stan.

MX2

1. Balasz Istvan;

MX1

1. Adrian Raduta;

2. George Cabal;

3. Mihai Stoichescu;

MX 1 Amatori

1. Marcel Romeo Visoiu;

2. Zahirov Sedat;

3. Laurentiu Tanase.

MX2 Amatori

1.Gerczuj Nandor;

2.Kinda Geza-Lorand;

3. Okos Zsolt;

MX Veterani

1. Fazakas Zoltan;

2. Ciprian Popescu;

3. Alexandru Enceanu.